Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η μαμά Κάλλη και το δικό της μοναδικό 24ωρο...

Είμαι η μαμά Κάλλη και αυτό είναι το 24ωρό μου! Αν και κάθε φορά αλλάζει και πλησιάζοντας να ξεκινήσουν και τα σχολεία, θα αλλάξει πάλι.

Ως προς το πλείστον όμως...

      Ξυπνάμε περίπου στις 8.30πμ. Θα φάμε το πρωινό μας οικογενειακώς. Συνεχίζουμε με δουλειές στο σπίτι...τα γνωστά βαρετά πράγματα όπως σκούπα, σφουγγάρισμα, συμμάζεμα, μαγείρεμα, ψώνια κλπ.
      Περίπου στις 11.00πμ εργάζομαι μέσω διαδικτύου, ενημερώνομαι για τυχόν μηνύματα που έχω λάβει, επικοινωνώ με συνεργάτες και πελάτες και αναλόγως προγραμματίζονται οι υπόλοιπες ημέρες.
       Το μεσημέρι τρώμε νωρίς, μέχρι τις 13.30 θα έχουμε φάει. Χαλαρώνουμε οικογενειακώς βλέποντας κινούμενα σχέδια ή ζωγραφίζοντας ή παίζοντας.
       Στις 15.00 είναι ώρα που όλοι ξαπλώνουμε, μπορεί να κοιμηθούμε. Απαράβατος κανόνας στο σπίτι για να ξεκουράζονται τα πιτσιρίκια.
       Στις 17.00 με 18.00 είναι η ώρα του σνακ...ένα γιαουρτάκι, ένα τοστάκι, ένα φρουτάκι. Εάν η μαμά (εγώ δλδ) δεν έχω κάποιο επαγγελματικό ραντεβού, θα πάμε με τα πιτσιρίκια για παιχνίδι έξω, είτε στην γειτονιά, είτε σε κάποιο φιλικό σπίτι, είτε στις κούνιες. Ακολουθεί το μπάνιο, το βραδινό γάλα και η ανάγνωση παραμυθιού πριν τον ύπνο!
       Στις 21.00 με 21.30 τα πιτσιρίκια είναι ήδη στα κρεβάτια τους και κοιμούνται! Η μαμά χαλαρώνει διαβάζοντας ένα λογοτεχνικό βιβλίο, σερφάροντας στο διαδίκτυο, παρακολουθώντας μια αγαπημένη ταινία, μέχρι να την πάρει και εκείνη ο ύπνος.
       Όταν ξεκινήσουν τα σχολεία το πρόγραμμα θα αλλάξει. Θα ξυπνάμε πιο νωρίς, το μεσημέρι θα είναι στο σχολείο μιας και θα μείνουν ολοήμερο και στο σπίτι θα είναι στις 16.15, άρα και η μαμά τα πρωινά θα κανονίζει τα επαγγελματικά της ραντεβού! Το απόγευμα θα έχει διάβασμα για την μεγάλη και μέχρι το βράδυ η μαμά θα κανονίζει τα του σπιτιού κλπ κλπ
     Κάπου θα πρέπει να μπουν και κάποιες ώρες που θα είναι αφιερωμένες στην μαμά και γυναίκα. Έτσι για να μην παραμελούμε τον εαυτό μας. Όλα τα τελευταία πάντα υποθετικά όπως τα έχω σκεφτεί αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου... γιατί 'όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει'.

 Να είμαστε καλά και να περνάμε την κάθε στιγμή μοναδικά και ολοκληρωτικά!

                  
 Κάλλη Κ.

Ανεξάρτητος συνεργάτης και Υπεύθυνος ανάπτυξης πελατών FM Group Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου