Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αγάπη....Τί δύσκολο πράγμα....!!!!!!


Καλοκαιρινές αγάπες... Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μείνουν παντοτινές. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι και οι χειμωνιάτικες αγάπες μπορούν να μείνουν παντοτινές. Κανείς...

 Η αγάπη είναι ένα πράγμα μυστήριο, ανεξήγητο, περίεργο, αλλά τόσο μα τόσο όμορφο και γλυκό. Δεν μπορεί κανείς να ερμηνεύσει πως γίνεται να αρχίσει η καρδιά να χτυπά πιο δυνατά και πιο γρήγορα μόλις τον/την δεις ξαφνικά απέναντι σου, αδιαφορώντας αν υπάρχουν και άλλοι χίλιοι άνθρωποι δίπλα σου. Πως γίνεται η μορφή του/της να θυμίζει έναν άγγελο που μόλις κατέβηκε στη γη, μόνο για σένα. Πως γίνεται να θες απελπισμένα να βρεθείς κοντά του/της και να μοιραστείς μαζί του/της όλες σου τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα θέλω σου.

Μπορεί στην αρχή βέβαια να μη σε νοιάζουν πολλά πράγματα, παρά μόνο να είσαι κοντά του/της και να ζεις τον έρωτα σου. Όμως στην πορεία, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά αν αυτή η αγάπη αξίζει να την διεκδικήσεις για πάντα (γιατί υπάρχουν και ΄΄αγάπες΄΄ που κρατούν για λίγο καιρό, γιατί υπάρχουν διαφορές που εμφανίζονται σε λίγο καιρό). Και πιστέψτε με υπάρχουν αγάπες που αξίζει να προσπαθήσεις γι' αυτές. Μη μένουμε στα μικροπροβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα μας. Είναι λογικό να υπάρξουν οι μικροσυγκρούσεις, οι μικροεντάσεις, οι μικροπαρεξηγήσεις. Δεν είμαστε πλασμένοι για να είμαστε τέλειοι. Ούτε βρισκόμαστε σ' ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά θα πρέπει να διδασκόμαστε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε ξανά. Όλοι θα νευριάσουμε και θα θεωρήσουμε εκείνη την ώρα ότι εμείς είχαμε δίκιο και ο σύντροφός μας το άδικο, αλλά μόλις ηρεμήσουμε και δούμε ότι και εμείς φταίξαμε, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το λάθος μας ώστε να μην υπάρξει άλλη ένταση χωρίς λόγο. Αν υπάρχει συνεννόηση, κατανόηση και αλληλοεκτίμηση, όλα διορθώνονται. Δεν υπάρχει λόγος για μικροπροβλήματα (εκτός αν υπάρχει πιο βαθύ πρόβλημα, οπότε πάει αλλού η δουλειά), να είμαστε συνέχεια στενοχωρημένοι, πικραμένοι και να μην μπορούμε να βρούμε ησυχία μέσα στην σχέση μας.

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για μια πετυχημένη σχέση, συμβίωση, γάμο κ.α. Κανείς δεν μπορεί να πει το μυστικό για να τα καταφέρεις να είσαι για πάντα με τον/την σύντροφο σου. Αν υπάρχει Αγάπη, Σεβασμός και αμοιβαίες υποχωρήσεις, τότε όλα θα πάνε καλά. Μια σχέση κρατιέται με προσπάθεια και από τις δυο πλευρές. Ποτέ τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Συνέχεια πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο της σχέσεις μας, γιατί έτσι θα νιώθουμε πιο γεμάτοι, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

 Στη σημερινή εποχή είναι δυσεύρετη η αγάπη, γι' αυτό όσοι την έχουμε πρέπει να την κρατήσουμε γερά, για να μπορέσουμε να την μεταδώσουμε και στους δίπλα μας. Μόνο έτσι θα είμαστε για πάντα ευτυχισμένοι με τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας. Και το κυριότερο, όταν κρατήσεις μια σχέση σε δύσκολες καταστάσεις, τότε αξίζει ακόμα πιο πολύ να παλέψεις γι' αυτή. Γιατί εκεί καταλαβαίνεις πραγματικά το μέγεθος της αγάπης. Με τον άνθρωπο που αγαπάς όταν μοιράζεσαι την λύπη σου κόβεται στα δυο και την αντιμετωπίζεις πιο εύκολα, με μια γλυκιά κουβέντα του/της, ένα άγγιγμα, μια του/της ζεστή ματιά και όταν μοιράζεσαι την χαρά είναι η χαρά σου διπλή, με γέλια, τραγούδια και απέραντη ευτυχία. Για πάντα.......

Λίζα Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου